Wie is online
38 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2017
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Beslotenheid gehekeld

Commentaar Eindhovens Dagblad op de recente ontwikkelingen. Zie ook Fout of stout?  en Boetekleed in openbaar gewenstVoorpagina hhBest

5 Reacties op “Beslotenheid gehekeld”

 • Kan me volledig vinden in dit commentaar van het ED. De inwoners van Best hebben, gezien alles wat bekend is geworden over de handelwijze van de burgemeester het recht om te vernemen, of hij bereid is het boetekleed aan te trekken aangaande het ‘kiekeboe spelen’ tegenover de raad, respectievelijk de voorwaarden waaraan hij continuering van zijn ambt in deze gemeente verbindt, in te trekken. Er is in dit geval geen enkel motief te bedenken voor besloten vergaderingen, ook niet het toch al veel te vaak van stal gehaalde ‘privacybeding’. Dit leidt, zoals men uit de analyse van het ED kan afleiden, alleen maar tot escalatie.

 • josé van gerwen:

  Als de burgemeester zo graag hier burgemeester wil zijn,
  moet hij zich niet zo schijnheilig opstellen zoals b.v.
  in groeiend Best zich zogenaamd vermaakt in een rolstoel.
  Hij moet zich ook als burgervader gedragen , en niet denken
  die burgers weten er toch niets van.

  • De burgemeester kan er niets aan doen dat Groeiend Best een foto van hem plaatst, gemaakt bij een van zijn recente activiteiten. Het initiatief, in een rolstoel plaats te nemen is waarschijnlijk ook niet door hemzelf genomen.

 • Vic Kerkhoff:

  Eind juli 2009 ontstond in het weekend een zeer grote brand bij UPS in Best. Naast de brandweer van Best werden 5 andere korpsen opgeroepen, waaronder zelfs uit Geldrop. WAARNEMEND burgemeester Kortmann uit Oisterwijk was met vakantie. Wethouder Leo Bisschops verving hem. Bisschops ging die zondag zelf ook met vakantie. Dus ikzelf werd (als volgend wethouder) vanaf 7.30 uur die zondagmorgen opgeroepen om de in het gemeentehuis ingerichte alarmcentrale mede te bezetten. Om 12 uur die zondag was het ‘brand meester’. Het is dus volstrekte onzin dat een burgemeester altijd en bij alle rampen beschikbaar moet zijn. Er is altijd een plaatsvervanger, Bij deze ramp van grote omvang zelfs twee. Waarvan acte!

 • Twee raadsleden ‘praten de burger bij’ met lange artikelen in Groeiend Best.

  Leo Bisschops (Lokaal Best) vindt dat het ‘gaat over de condities waarop een openbaar ambt in Best is uitgevoerd en (nog) uitgevoerd kan worden. Een publiek debat over de invulling van een zeer belangrijke publieke taak! (…) Een openbare vergadering waarin alle partijen, in alle openheid hun vragen kunnen stellen, de antwoorden wegen en uiteindelijk een standpunt innemen.’

  Aaldert van der Vlies (ChristenUnie) mist voldoende jurisprudentie over de uitvoering van het artikel in de gemeentewet, dat voorschrijft dat de burgemeester inwoner is van zijn gemeente. Hij concludeert eveneens dat de raad van Best zijn eigen afweging moet maken. ‘Als je de ambtstermijn van deze burgemeester wilt verlengen, wat is dan de prijs om in een tijd waarin de bestuurlijke toekomst van Best de nodige aandacht vraagt, de aanstelling van een bestuurder op formele gronden te beëindigen als bevolking en raad in meerderheid vertrouwen in hem hebben? Een burgemeester die in de beste Brabantse tradities waarde hecht aan een consistent gezins- en familieleven? Een opvatting die zeker door de fractie van de ChristenUnie zal worden meegewogen in de uiteindelijke besluitvorming.’

  Eind augustus volgt een openbaar debat in de gemeenteraad.

Reageer