Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2017
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ben ik wel mannelijk genoeg?

In mijn tijd, ja, jongens, in mijn tijd, toen hadden we helemaal geen onderwijzeressen op school, en trouwens ook geen meisjes. Op de lagere school hadden wij, jongens, daar helemaal geen erg in. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen daar ineens geweldig jongensachtig van werd. Ik althans niet.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

Een reactie op “Ben ik wel mannelijk genoeg?”

  • De Sint-Laurentius-jongensschool in Ginneken, waarop ik per 1 september 1940 terecht kwam, had één juf, Van der Horst geheten. Ze stond voor de eerste klas. Van het Bredase Onze Lieve Vrouwe Lyceum (tegenwoordig besmuikt OLV) herinner ik me (ca. 1950) geen enkele lerares. Jongens en meisjes kregen er gescheiden les, behalve op de gymnasium-afdeling.

Reageer