Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2015
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Twee openluchtspelen online

vuurwolf_breda001
Scene uit De Vuurwolf, zoals opgevoerd in Breda rond 1950, met regisseur Harry Kessels (links) in de titelrol.


Twee openluchtspelen van Henri t’ Sas (1877-1966) staan nu online. Ze zijn weliswaar met het oog op uitvoering in een natuurtheater geschreven, maar uiteraard ook goed speelbaar in een binnentheater met eigentijdse accommodatie. De Vuurwolf is een massaspel, geïnspireerd door een vijftiendeeeuws historisch gegeven rond een bendeleider in de Vlaamse Kempen. In ‘t Ooievaarsnest is een luchtige komedie, die zich afspeelt onder de landadel in Normandië, aan de vooravond van de Franse Revolutie. Beide stukken bevatten enkele liedjes (inclusief de noten).

De stukken in pdf-formaat zijn gratis te downloaden. Voor informatie over de opvoeringsrechten kan men gebruik maken van het Contactformulier van deze site.

Onderstaande downloads werken om ons onbekende redenen niet meer. We zoeken het uit. Vragen? Gebruik contactformulier (link hierboven).

Download De Vuurwolf — Via GoogleDrive

Lees een beschouwing over De Vuurwolf

Download In ‘t Ooievaarsnest — Via GoogleDrive

2 Reacties op “Twee openluchtspelen online”

  • Richard Kessels:

    Beste Guido,
    Tot mijn verrassing kwam ik mijn vader Harry Kessels op bovenstaande foto tegen. Van het openluchtspel De Vuurwolf heb ik zo’n 65 foto’s. Het enige wat ik wist was het feit dat het bij Den Deijl in Breda is uitgevoerd begin jaren vijftig. Nu weet ik tenminste hoe het stuk heet en wie het geschreven heeft. Mocht er interesse in de foto’s zijn hoor ik dat graag.

    • Dag Richard. Aan de voorstellingen van de Vuurwolf onder regie van jouw vader bewaar ik heel goede herinneringen. Ik mocht namelijk meedoen als figurant, in een kostuum met een veel te korte kuitbroek voor zo’n lange slungel ? Je vader was (ik neem aan dat hij inmiddels is overleden) een prima theaterman, die ook de titelrol uitstekend speelde. De gepubliceerde foto is er een uit een serie, die ik waarschijnlijk wel compleet heb. Bedankt voor het aanbod.

Reageer