Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2024
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

l Over hhBest

(Net even anders)

hhBest is een nieuws- en informatiesite, in 1996 ontstaan als het digitale medium dat de spoorbaanverdubbeling tussen Boxtel en Eindhoven volgde, waarbij in Best een 800 meter lange spoortunnel met gedeeltelijk ondergronds station werd gerealiseerd. De gele letters op een blauwe achtergrond herinneren daaraan. (Aanvankelijk schatte ik het begin in 1998, maar in maart 2016, bezig met het fotoarchief van met name ‘SpoorBest’, kon ik vaststellen dat mijn website-activiteiten in 1996 zijn begonnen.)

De naam hhBest is min of meer spontaan bedacht als een afkorting van (de wijknamen) Heuveleind en Heivelden + Best. Maar de site is slechts tot beperkte hoogte plaatselijk of regionaal. Dus lees hh desgewenst als hoho/haha, wat trouwens de naam is van een rubriek op hhBest.

Sinds 2002 bestaat de huidige opzet, aan de hand van een zelf ontwikkeld ’thema’ van het online beschikbare ‘programma’ WordPress.

Guido 2009Eigenaar en redacteur is <- Guido t´Sas, ruim 40 jaar dagbladjournalist, sinds 1999 gepensioneerd, maar zijn levenswerk al schrijvend en fotograferend in onafhankelijkheid voortzettend op het wereldwijde web. Meer over zijn motivatie is te lezen in deze column.

Reageren

Iedereen is vrij op berichten te reageren, zonder zich vooraf te registreren. De eerste keer wordt de reactie gecontroleerd. Na goedkeuring wordt de gebruiker voortaan als ‘vertrouwd’  beschouwd en worden volgende reacties ‘onder voorbehoud’ zonder meer geplaatst.

Het echte internetten: RSS gebruiken

Een veel te weinig gebruikte methode om een zelf te selecteren website op de voet te volgen is de RSS-feed. Je plakt die in het gratis programma Feedreader en je krijgt onmiddellijk te zien als een nieuw bericht wordt geplaatst. Kies voor het downloaden desgewenst de Nederlandse versie.

Reconstructie

In december 2010 is dit weblog, mede door fouten van de uitgever, ernstig beschadigd, waarbij een aantal artikelen verloren is gegaan. Een aantal ervan kon echter vanuit hhBest versie 1.0 worden gereconstrueerd. Erg jammer is, dat dat niet geldt voor reacties van derden, die soms door de uitgever zeer werden gewaardeerd.

Contact

Wil je contact? Klik hier om naar mijn mailform te gaan

Volg Guido op Twitter

Medewerkers

(in volgorde van aantreden; allen werken op non-profit-basis.)

Vaste medewerker aan hhBest is sinds jaren de journalist <- Sante Brun (columns, boek- en filmbesprekingen). In 2018 las Sante meer dan tachtig boeken. In 2011 beschreef hij in een column ‘wat hem drijft’: Zie hier

Meer recent is deze beschouwing over zijn ‘webloggerij’.

janvandevenJan van de Ven-> fotograaf en journalist ( @illusie ), van wie hhBest incidenteel foto’s plaatste, zal vanaf nu (oktober 2013) wat frequenter op deze website aanwezig zijn. Aan zijn fotoblog ontlenen we: ‘Na bijna een leven van schrijvende en redigerende journalistiek bij – voornamelijk – regionale dagbladen, heb ik mij de afgelopen jaren ontwikkeld tot fotograaf en fotojournalist. Ik beschouw de combinatie van fotograferen en schrijven als dubbeltalent. Het terrein waarop ik mij beweeg is dat van de fotojournalistiek, de documentaire fotografie en de vrije/kunstzinnige fotografie. Daarbinnen is mijn belangstelling breed: van landschap tot architectuur en van het menselijke portret tot muziek en theater. maar altijd alles bekeken vanuit een ander – noem het artistiek – standpunt.’

Jan van de Ven is de grondlegger van de eerste website van een dagblad in Nederland, die van het Eindhovens Dagblad. Hierover valt van alles te lezen in een webartikel ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van die site.

marc_de_koninck

Marc de Koninck (1946)begon na afronding van zijn journalistieke loopbaan een ‘nieuw leven’ als geëngageerd singer-songwriter met een weblog De Liedjeskrant. Marc reageert met zijn liedjes op de actualiteit.  Ook plaatst hij regelmatig vierregelige versjes.
De Koninck begon in 1969 als streekverslaggever bij het Brabants Dagblad, was politiek redacteur voor de toenmalige VNU-dagbladen (Brabantse kranten) in Den Haag en buitenlands correspondent, in Washington en Brussel . Hij besloot zijn carrière als lid van de hoofdredactie van De Gelderlander. De muziek is naar zijn zeggen zijn levenslange hobby.

peter_stiekema

Peter Stiekema (1951) is geboren in Apeldoorn, maar opgegroeid in Veghel. Was van 1973 tot 2008 journalist, bij onder meer de Brabantse dagbladen, de KRO (radioactualiteitenrubriek Echo)  en de kranten in Limburg. Van oktober 1987 tot 1 januari 2008 maakte hij deel uit van de hoofdredactie van Limburgs Dagblad en na de fusie in 2003 tevens van de hoofdredactie van Dagblad De Limburger. Gezondheidsproblemen noodzaakten hem zijn loopbaan per 1 januari 2008 definitief te beëindigen. Vooral in zijn periode bij het Limburgs Dagblad was hij politiek commentator, schrijver van achtergrondartikelen en reportages  en columnist. Zo schreef hij voor de zaterdagse rubriek Anderzijds enkele honderden columns. Landelijke politiek is nog steeds het onderwerp van zijn voorkeur. En enkele sporten (fietsen en schaatsen) zo blijkt uit zijn bijdragen voor deze site.

Lees ook deze column van Guido over zijn onafhankelijkheid.

Mail hhBest