Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2017
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Fout of stout?

anton-van-aerten jonge vrachtautochauffeur in Oirschot, die een eigen transportonderneming heeft gestart en in Duitsland een unieke trailer met oplegger heeft gekocht, krijgt in Nederland de pin op de neus, omdat de oplegger 10 centimeter te lang is. Elders in Europa is dat geen enkel probleem, maar ook hier blijkt het weer eens aan harmonisatie van wetten te mankeren. Over zoiets kan ik me kwaad maken. Doe ik dat ook in het geval van  burgemeester Anton van Aert-> in Best, die sinds zijn benoeming in 2012 in strijd met de gemeentewet, weliswaar een appartement in zijn gemeente bewoont, maar zijn koophuis in het 10 km verderop gelegen Boxtel voor de fiscus als domicilie heeft aangehouden en niet in zijn ambtsgebied is ingeschreven?

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Zie ook: Oud-wethouder Vic Kerkhoff, Niks nieuws onder de zon

7 Reacties op “Fout of stout?”

 • josé van gerwen:

  zo zie je maar weer, ieder kijkt in zijn eigen straatje.
  De burgemeester die het voorbeeld moet geven doet ook wat hij zelf wil “SCHANDE”, wat valt dat me erg tegen van hem “bah”.
  En tegen een ander maar mooi weer spelen!!!!!!

  • Wel willen we er bij wijze van nuancering op wijzen, dat Van Aert’s benoeming midden in de crisistijd viel en dat veel burgemeesters in die tijd problemen hadden met het eventueel verkopen van hun huis. Dat leidde dan doorgaans tot het verlenen van ‘dispensatie’ van verhuizing.

 • Vic Kerkhoff:

  Niets nieuws onder de zon!

  Het is zomer en dat maakt het voor dagbladen moeilijk om aan echt nieuws te komen. Het ED maakt daarop geen uitzondering en neemt burgemeester Anton van Aert van Best nogal opgewonden en stevig op de korrel als het gaat om wonen in Best of Boxtel.

  De voorpagina van het ED van vrijdag 21 juli 2017 (dus van de volledige editie) wordt vrijwel geheel ingenomen door een zeer kritische blik op de echte woonplaats van Van Aert en ook pagina drie is daarmee stevig gevuld. Hoe relevant is dit nieuws? Het gaat niet om de kwaliteiten van deze burgemeester. Of z’n grote betrokkenheid bij Best. Overigens dat laatste in allerlei opzichten! Van Aert is een uitstekende manager, maar ook een echte burgervader om een volstrekt passende uitdrukking te gebruiken. Woont in Best in een huurappartement (en voor de goede orde niet een van de goedkoopste). En brengt ook tijd door in zijn bestaande woning in Boxtel (vooral in het weekend). Tien minuten rijden van Best! Er komt geen woord van waardering in de ED-bijdrage voor. Het lijkt er zelfs op alsof men ergens revanche voor wil nemen!

  Ook wordt met geen woord verwezen naar de periode Yvo Kortmann, de voorganger van Van Aert. Kortmann volgde begin 2009 Letty Demmers op, zou zes maanden actief blijven, maar deed het als waarnemer naar de mening van college en raad uitstekend en bleef ruim 2 jaar langer. Kortmann woonde in Oisterwijk en bleef daar wonen. Niemand heeft zich daar ooit druk overgemaakt of aan geërgerd. Ook hier ging het vooral om kwaliteit en (grote) betrokkenheid van de betrokken burgemeester. Stel je nu eens voor dat alle medewerkers van het ED in Eindhoven zouden moeten wonen? De pluriformiteit en daardoor aantrekkelijkheid van een krant nemen juist toe als medewerkers op allerlei plaatsen ervaringen opdoen en vooral inbrengen! Tijdens mijn 36-jarige actieve loopbaan bij de Rabobank Groep (onder andere als hoofd Personeels- en Managementontwikkeling) woonde ik in drie gemeenten, terwijl ik soms op grote afstand daarvan mijn werkzaamheden verrichtte.

  Kortom, naar mijn smaak zoekt men naar overwegingen om Van Aert te lozen. Kennelijk heeft het ED ook zicht in de hypothecaire lening van de burgemeester voor zijn woning in Boxtel. Men weet immers concreet te melden dat hij daaraan (fiscaal) per maand een paar honderd euro overhoudt.
  Alsof hij voor de woning in de Oranjestraat in Best geen huur betaalt! Bancair zijn zulke openlijke mededelingen overigens verboden en strijdig met de privacy.

  Het ED stelt ernstig teleur in met name dit aspect van de berichtgeving. Overtrokken en eenzijdig! Jammer dat de krant het gebrek aan echt nieuws zo invult. Anton van Aert verdient beter en laten we tenslotte stellen dat de wetgeving op dit punt verouderd en ook vrijwel onbruikbaar is. Tenzij het gaat om veel grotere afstanden tussen woonplaats en de plek waar men dagelijkse activiteiten verricht. En dat is hier in het geheel niet het geval.

  Van een dagblad met de standing van het Eindhovens Dagblad verwacht ik een betere onderbouwing en terughoudendheid op het persoonlijke vlak waar de wetgeving in dit land gelukkig duidelijk over is.

  Vic Kerkhoff is oud-wethouder van Best.– Terug naar Voorpagina hhBest

 • Afgezien van de vraag of het niet wat compacter had gekund en of er sprake was van ‘voorpaginanieuws’, heb ik niet zoveel kritiek op het ED en zie ik geen aanleiding haar integriteit in twijfel te trekken.

 • Vic Kerkhoff:

  Dag Guido,
  Ik mis je inhoudelijke argumenten die je vrijwel altijd hebt en meestal to-the-point. Het is komkommertijd en dan krijg je deze volstrekt schadelijke bijdragen. groet, Vic

Reageer