Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2012
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

MARINUS CULTANUS (7)

Cultureel feuilleton 2018 door Christiaan van Oorschot


Een pittige mail voor de heren

Marinus Cultanus, door Brabant aangetrokken om de titel van Europese Hoofdstad 2018 binnen te halen, zoekt zijn weg in het culturele leven van zijn opdrachtgever. Uit brede kring krijgt hij adviezen hoe het begeerde doel bereikt kan worden. Gepikeerd door alle kritiek die zijn deel is, schreef hij een uitgebreide mail. Na een druk op verzenden, zuchtte Marinus: ‘Hij is weg’.

Uit de notities van Marinus:

Prima mail: Amices. Mail begint positief; in het einde zit het venijn. Heb Bart toegezegd zijn Anton Pieck-park als festival-locatie mee te nemen in mijn beraadslagingen.

Geldt ook voor de nieuwe terminal van Eindhoven Airport. Meegedeeld, dat de Lieshoutse bierbrouwer zich als eerste heeft gemeld om bij de keuze van welke locatie dan ook in aanmerking te willen komen voor de levering van het bier. Maakt mij er ‘wellicht ten overvloede’ op attent dat elk evenement in Brabant zonder bier gedoemd is te mislukken. Blijkt ook zeer ingenomen met het feit dat hij zijn idee om een congres van Europese carnavalsverenigingen te organiseren in het bidbook terug had gezien. Zal volgens hem ongetwijfeld het hoogtepunt van 2018 worden.

Heb Wim en Ton getipt in het Jeroen Bosch-jaar naast een expositie van enkele schilderijen van Jeroen Bosch ook een muzikaal event op de Bossche Parade ten beste te geven onder de titel: ‘Het Bonte Leven van Jeroen’. Hiervoor bekende Nederlandse artiesten inschakelen. Moet toegankelijk zijn voor een breed publiek, dus oppervlakkig. Joop van den Ende of Albert Verlinde om advies vragen. Gewezen op het huidige schrale Culturele klimaat in Brabant. Ter illustratie slechts enkele voorbeelden genoemd.

Politieke verwikkelingen rond het Van Abbe Museum in Eindhoven, liquidatie na 80 jaar van museum Kempenland in Eindhoven en liquidatie na 22 jaar van Museum voor schriftelijke communicatie en sociale media Scryption in Tilburg. Om over een reeks bezuinigingen in de culturele sector, ‘de heren wel bekend’, maar te zwijgen. Heb aangekondigd de voltallige stuurgroep bijeen te roepen om te evalueren waar we nu staan. Want laten we wel wezen: de Europese jury, belast met de keuze van de Culturele Hoofdstad van Europa, is niet gek. Daar kunnen de heren het even mee doen!

Marinus sloot de dag af met een tevreden gevoel. Het mocht dan niet allemaal van een leien dakje gaan, hij bleef er zin in houden. De kunst van het samenleven, het motto van het bidbook, bleef hem bezielen. Hij keek al uit naar de antwoorden van de heren. Zo zouden toch wel iets van zich laten horen? Hij legde zijn twijfel voor aan zijn secretaresse Bep. Zij antwoordde: ‘Daar ben ik niet zo zeker van’.

Volgende aflevering: Een stuurloze groep, 23 juni

Aflevering 1: Een grootse missie

Aflevering 2: Een epicentrum

Aflevering 3: Behoeder van het sprookje

Aflevering 4: Een gouden publiciteitsstunt

Aflevering 5: Kapitale inhaalslag

Aflevering 6: Een pijnlijke afknapper

2 Reacties op “MARINUS CULTANUS (7)”

Reageer