Wie is online
1 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2021
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Downton Abbey het opnieuw zien meer dan waard

smithSinds afgelopen vrijdag staat de wellicht meest gewaardeerde Britse tv-serie Downton Abbey in zes seizoenen op Netflix. De kwaliteit is in alle opzichten zodanig, dat ze het opnieuw zien meer dan waard is. Een Engelse adellijke familie in het eerste kwart van de vorige eeuw op z’n retour. De emancipatoire ontwikkelingen van de zogeheten ‘lagere stand’ – voornamelijk vertegenwoordigd door het personeel in het vooronder van het kasteel – en die van de vrouw in het bijzonder. Maggie Smith (1934) is in deze serie onovertrefbaar als de oma, pardon, grandmother-gravin-douairière, die de veranderingen maar moeilijk kan volgen (‘Weekend, wat is dat?’) maar zich als het er op aankomt toch weet aan te passen. Bewonderenswaardig is ze vooral in haar stil spel (mimiek), waarvan bijgaande afbeelding een afspiegeling is.

2 Reacties op “Downton Abbey het opnieuw zien meer dan waard”

  • Nu we ’n eind in seizoen 2 zijn gevorderd, moet ik vaststellen dat destijds bij de uitzending door npo nogal wat scènes zijn geschrapt. Een reden temeer om opnieuw te kijken. Er komen weliswaar suikerzoete momenten in voor, maar het voortreffelijke spel maakt alles goed. Ik heb wel eens opgemerkt, die Britten hebben de genen van de Shakespeare Company in zich.

  • peter stiekema:

    Recent was de serie twee keer te zien op BBC first. Wederom van genoten.

Reageer