Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2020
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Minirobots bij CultuurSpoor

dash-en-dotOp woensdag 18 augustus komen twee technici van Mad Science naar CultuurSpoor Best om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het programmeren en coderen van computers. Daarvoor brengen zij de minirobots Ozobot en
<- Dash&Dot mee. Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 zijn welkom om met Ozobot en Dash&Dot aan de slag te gaan. Ze leren dan, die dingen  programmeren en besturen.

De twee medewerkers van Mad Science zijn tussen 15.00 en 16.00 uur in de ontvangstruimte Bieb 2. De bijeenkomst is gratis. Wel vooraf aanmelden via de website: www.cultuurspoorbest.nl of via een mail naar receptie@cultuurspoorbest.nl

Cursus in september

In september volgt een minicursus coderen en programmeren op vier woensdagmiddagen. Deelname kost slechts een tientje. Er is keuze uit twee programma’s:

1. OZOBOT – voor kinderen uit groep 3, 4 en 5. Deze kleine vriendelijke robot brengt vanaf groep 3 leven in de wetenschap en technieklessen. Ozobot is ’s werelds kleinste programmeerbare robot. Met behulp van speciale stiften programmeer je deze robot met verschillende kleurcodes. Jonge kinderen zetten zo de eerste stappen in de wereld van het programmeren en coderen.

2. DASH&DOT – voor kinderen uit groep 6, 7 en 8.  Je kunt dan de twee robotjes diverse opdrachten uit laten voeren, ze laten voetballen, muziek maken en racen tegen elkaar.

Voorpagina hhBest

Reageer