Wie is online
10 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2020
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Fakenieuws in 1918

Een reactie op “Fakenieuws in 1918”

  • ‘De Bredanaar’, een dag= of weekblad (?) dat maar kort heeft bestaan totdat het werd opgeslokt door het Dagblad van Noord-Brabant (voorloper BN-DeStem) werd in die tijd, zo heb ik uit eerste hand ooit vernomen, volgeschreven door één man, genaamd Engel. De Tilburgsche Courant zal wel haar redenen hebben gehad om deze figuur te wantrouwen. Immers hij trapte ook in een verhaal, verteld aan de bittertafel van De Franciskaner, dat iemand ‘met een witte aap uit Oost-Indië was thuisgekomen’.

    De TC had trouwens gelijk. Dat bericht in De Bredanaar over de aanstaande ‘verhuizing’ van de burgemeester van Tilburg naar Breda was inderdaad fake. In 1919 trad daar namelijk Willem van Sonsbeeck aan, nadat hij tien jaar griffier van de Tweede Kamer was geweest.

Reageer