Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2018
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Wethouderswisselingen lopen in de papieren

Het vertrek van wethouders, meestal als gevolg van nieuwe machtsverhoudingen in de gemeenten, kan nogal in de papieren lopen. Dit geldt in sterke mate voor Best, waar ‘n jaar geleden een PvdA-wethouder werd vervangen en vanavond drie  van de vier wethouders plaats ruimen voor anderen.

 

 

 

Op vragen van onze kant, deelt een woordvoerder van de gemeente Best het volgende mee:

In de bezoldigingstabel bij het Rechtspositiebesluit wethouders respectievelijk burgemeesters liggen de bedragen vast. De hoogte van de  bezoldiging is afhankelijk van de grootte van de gemeente en onderverdeeld in grootteklassen. De bedragen voor 2018 staan in de  volgende circulaire van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG):

https://vng.nl/files/vng/circulaire-bzk-vergoeding-politieke-ambtsdragers-gemeenten.pdf (downloadbaar).

Een eventueel wachtgeld stopt bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Dat is in 2018 nog niet aan de orde voor ex-PvdA-wethouder Bert van Drunen, die in maart 2017 aftrad om privéredenen en in mei werd vervangen door Annechien Wijnands Zij neemt nu ook afscheid.

In Best fungeert momenteel een waarnemend burgemeester (Hans Ubachs) en is de procedure in gang gezet voor de benoeming van een opvolger van Anton van Aert. Die was burgemeester sinds september 2012, meldde zich ziek toen was gebleken dat hij niet had voldaan aan de wettelijke voorwaarde, zich als ingezetene van Best te laten registreren en maakt zijn ambtstermijn in verband met de ‘gewenste continuïteit van bestuur’ niet af.

Het nieuwe collegeVoorpagina hhBest

Een reactie op “Wethouderswisselingen lopen in de papieren”

  • Best heeft ca. 30.000 inwoners. Het maandsalaris van burgemeesters in gemeenten van deze grootte bedraagt € 8392,75. Het wachtgeld van vertrokken burgemeesters is 80% en 70% na het eerste jaar. Sollicitatieplicht. Een burgemeester ‘op wachtgeld’ is verplicht aangeboden passende arbeid te aanvaarden. Bron: Eindhovens Dagblad.

Reageer