Wie is online
1 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2017
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

PvdA Best: ‘Nieuwe wethouder kan wel jaar zitten’

Annechien Wijnands uit Eindhoven is vanavond met 18 stemmen voor en 1 blanco benoemd tot wethouder van de gemeente Best met de portefeuille van o.m. Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), jeugd- en jongeren, onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk, welzijn, volksgezondheid, zorg en armoedebeleid.

Wijnands (PvdA), die er voor zorgt dat de man-vrouw-verdeling in het Bestse college nu fifty fifty is, volgt Bert van Drunen op, die onlangs in verband met een liefdesrelatie met een collega, zijn functie heeft neergelegd.

Aan de verkiezing gingen kritische vragen vooraf van Leo Bisschops (Lokaal Best, oppositie).

annegien-wijnandsAnnechien Wijnands. Foto gemeente Best.

 

 

Leo Bisschops vroeg onder meer welke dringende redenen, ‘met alle gevolgen en risico’s, ook financieel van dien’ er waren om deze vervanging te effectueren. Dit gezien de korte termijn, met aftrek van de vakantieperiode, die er nog rest voor de raadsverkiezing (maart 2018).

De fractievoorzitter van de PvdA, Rimbaud Lapperre, verklaarde dat de nieuwe wethouder, de termijn van onderhandelingen over de vorming van een nieuwe coalitie in aanmerking genomen, ‘best wel een jaar zou kunnen zitten’.  En zo’n lange periode zou opvang  van de portefeuille door de andere leden van het college niet echt doenlijk zijn.

Lees ook: Wethoudersbenoeming als partijpolitieke gokVoorpagina hhBest

Reageer