Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2014
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Achterom kijken 47

In deze serie, getiteld Achterom kijken, plaats ik mijn hoofdzakelijk documentaire foto’s, gemaakt in onder meer Friesland (1956-1961) en Noord-Brabant (vóór 1956 en sinds 1961). Meer info hierover. Klik op de foto voor het originele exemplaar. De complete serie is via ‘Rubrieken’ in het menu (links) te bereiken. © Guido t’ Sas.

Meimaand bij de Heilige Eik, 1979oirschot_heilige-eik_1979

In mei (‘Mariamaand’) is het in het bedevaartsoord De Heilige Eik bij Oirschot altijd geweldig druk, niet alleen in het weekeinde. De foto dateert van 1979, wat te zien is aan de kledij van de mensen: geen vrijetijdskleding maar het ‘zondagse pak’. Klik hier of op de foto voor vergroting.

 

Auto’s zijn op de foto in geen velden of wegen te bekennen. Dat is nu wel anders: de gemeente Oirschot heeft eenrichtingsverkeer en parkeerverboden buiten het inmiddels aangelegde p-terrein ingesteld.

De omgeving van de H.Eik is een ideaal wandelgebied. Vergeet daarbij niet de prachtige kruiswegstaties van Mari Andriessen (afkomstig uit een gesloopte kerk in Vught) te bezoeken.

Meer info over deze Mariakapel aan het meanderende riviertje De Beerze geeft het kerkbestuur van de Oirschotse parochies. Vlakbij de kapel is ook een strooiplaats voor de as van overledenen. Daarvoor moet men ook bij het kerkbestuur zijn.

Reageer