Wie is online
14 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

‘Paardenvleesch’

Paardenvlees heeft, om wat voor reden dan ook, altijd in een wat kwade reuk gestaan. Armoedig. Vroeger wat nadrukkelijker dan nu. Heb wel eens paardenbief gegeten, iets sterker van smaak dan runderbiefstuk, maar goed in te nemen. Mijn vader wijdde eens ‘n verhaal aan het onderwerp: ‘Paardenvleesch.’

Meer

Een reactie op “‘Paardenvleesch’”

 • peter stiekema:

  Op tv zag ik net dat Nederlandse vleeshandelaren waarschijnlijk de spil zijn van de handel in paardenvlees, dat momenteel voor opschudding zorgt. Waarom kijk ik daar niet van op eigenlijk? Zoiets krijg je immers in een land waar langzamerhand iedereen iedereen belazert, de regering , de banken en de verzekeraars voorop.
  De handelaren zijn vorig jaar in ons land veroordeeld voor fraude met halalvlees. Directeur Jan F.van vleeshandel Draap (als je het woord omdraait dan krijg je ‘paard’) werd als hoofdverdachte veroordeeld tot 1 jaar cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. In 2007 en 2008 verkocht hij in Frankrijk paardenvlees als halal geslacht rundvlees uit Nederland. Hij vervalste documenten en facturen die beweerden dat het halal geslacht vlees was.
  De Oosterhoutse vleeshandelaar Hans W. (55) kreeg destijds als ‘katvanger’ een werkstraf voor medeplichtigheid. Zijn bedrijf werd beboet. En dat alles onder het motto ‘een gegeten paard moet je niet in de bek kijken’. Op tv zag ik net dat Nederlandse vleeshandelaren waarschijnlijk de spil zijn van de handel in paardenvlees, dat momenteel voor opschudding zorgt. Waarom kijk ik daar niet van op eigenlijk? Zoiets krijg je immers in een land waar langzamerhand iedereen iedereen belazert, de regering , de banken en de verzekeraars voorop.
  De handelaren zijn vorig jaar in ons land veroordeeld voor fraude met halalvlees. Directeur Jan F.van vleeshandel Draap (als je het woord omdraait dan krijg je ‘paard’) werd als hoofdverdachte veroordeeld tot 1 jaar cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. In 2007 en 2008 verkocht hij in Frankrijk paardenvlees als halal geslacht rundvlees uit Nederland. Hij vervalste documenten en facturen die beweerden dat het halal geslacht vlees was.
  De Oosterhoutse vleeshandelaar Hans W. (55) kreeg destijds als ‘katvanger’ een werkstraf voor medeplichtigheid. Zijn bedrijf werd beboet. En dat alles onder het motto ‘een gegeten paard moet je niet meer in de bek willen kijken’.

Reageer