Wie is online
1 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Holle bolle Gijs at een heel paard half

half_paard
www.slagersinfo.nl


Z
elf heb ik ook wel eens paard gegeten. Meest recent nog na een verkeerde greep in de diepvries van een Italiaanse supermarkt, waar het carne equina heet. Ik vond het eerlijk gezegd niet erg lekker. Let dus voortaan op dat bijzonder donkerrode vlees dat nauwelijks apart ligt in die diepvries.

Wat langer geleden haalde ik voor mijn moeder paardenrookvlees bij de slager. Ik vond dat wel lekker, ik wist zelfs niet beter of paardenrookvlees was het lekkerste rookvlees. Ik herinner me dat het sterk smaakte, al kon het zijn dat dat kwam door meer roken.

Meer op SanteLOGie

Zie ook: Paardenvlees niet aan te slepen

Een reactie op “Holle bolle Gijs at een heel paard half”

  • Paardenvlees heeft, om wat voor reden dan ook, altijd in een wat kwade reuk gestaan. Armoedig. Vroeger wat nadrukkelijker dan nu. Heb wel eens paardenbief gegeten, iets sterker van smaak dan runderbief, maar goed in te nemen. Mijn vader wijdde eens ’n verhaal aan het onderwerp: ‘Paardenvleesch.’ Meisje introduceerde vriend thuis, waarbij alles in het werk werd gesteld om te voorkomen dat hij er achter zou komen dat ze (wel eens) paardenvlees aten. Mijn moeder was rond 1900 ‘en pension’ in Amsterdam, maar zei haar kamer op, toen ze haar hospita uit een paardenslagerij had zien komen. Zo erg was het blijkbaar.

Reageer