Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2023
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

‘Heuveleindseweg e.o.’ wordt duurzaam wijkje

heuveleindsewegHet is de bedoeling dat Heuveleindseweg e.o., waarvoor het bestemmingsplan momenteel ter inzage ligt op ruimtelijkeplannen.nl een duurzaam wijkje wordt. Het plan – nog in voorbereidingsfase – voorziet in 9 vrijstaande woningen (waarvan 4 volgens het zogenaamde Ruimte voor Ruimte-principe) en 15 seniorenhuizen. De ontsluiting gebeurt niet via de Heuveleindseweg, maar via de Vliegheuvel (wijk Heuveleind), die daarvoor moet worden verbreed. Het nabijgelegen volkstuincomplex wordt met 25 tuinen uitgebreid.

Twee bestaande bedrijfswoningen van de inmiddels afgebroken nertsenfarm zullen volgens het  plan omgevormd worden tot burger woningen.

vliegheuvel_krt

De ontsluiting van het wijkje zou moeten plaatsvinden via de Vliegheuvel (toegang langs de Wildheuvel?) in de wijk Heivelden, op het kaartje van Google Maps uiterst rechts. De Vliegheuvel zou dan moeten worden doorgetrokken vanaf de bocht. Er zijn overigens nog wel enkele andere opties voor het vervolg.


De 24 nieuwe woningen en ca. 25 volkstuinen vergen, aldus de plantekst, ‘een goede aantakking op bestaande wegen’. Men verwacht een toename van gemotoriseerd verkeer met 233 stuks per werkdag. Parkeren zal voor het overgrote deel op privéterrein moeten plaatsvinden.

Men wil dat het landschap (er is al veel groen) ‘voor iedereen zichtbaar’ zal zijn.

Heuveleindseweg e.o. wordt aardgasvrij; er zal gebruik worden gemaakt van aardwarmte en warmte/koude-opslag. Terwille van de waterbeheersing streeft men naar zomin mogelijk verharding.

De bejaardenwoningen zullen tot stand komen volgens het zogernaamde CPO-principe: het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een constructie die ervoor zorgt dat toekomstige bewoners meer invloed hebben op de ontwikkeling van de eigen woning. Toekomstige bewoners organiseren zich in een stichting of vereniging.

Het bestemmingsplan bevindt zich nog in de voorbereidingsfase; over inspraak is nog niets bekend.

Verkeersroute heikel punt 

Zie ook website gemeente Best

Voorpagina hhBest

Een reactie op “‘Heuveleindseweg e.o.’ wordt duurzaam wijkje”

  • Het bestemmingsplan is op 5 februari 2024 door de gemeenteraad vastgesteld. In een voorafgaande raadsavond was afgesproken dat het onderwerp als hamerstuk zou worden behandeld en zo geschiedde.

Reageer