Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2022
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

‘De hat kussen’

uister de laatste tijd regelmatig naar Radio 1.be, ‘Altijd benieuwd’. Kan te maken hebben met mijn Vlaamse roots (mijn grootvader werd in Brussel geboren), maar het is ook een mooie uitwijkhaven bij de overmatige aandacht voor de Olympische Winterspelen op de Nederlandse nieuwszender. Die Belgische zender heeft m’n sympathie. Minder schreeuwerig dan NPO, ook qua reclame. Vooral het timbre van de vrouwelijke journalisten en presentatoren bevalt me. Letterlijk ’n toontje lager, waar de Nederlandse collega’s nogal eens vervallen in gekakel – kan heel erg zijn, zeker als de geïnterviewde ook ’n vrouw is met laten we zeggen enige stemverheffing.

Meer op Manieren – Voorpagina hhBest

3 Reacties op “‘De hat kussen’”

  • Denk dat ik maar eens ’n lijstje ga aanleggen van onbeholpen, zelfs grof taalgebruik in de binnenlandse journalistiek. Presentator Omroep Brabant meldt de vondst van een lijk in een naar boven gedreven ton in een Amerikaans meer. Mede-presentator: ‘Gadverdamme’. Bastaardvloek. En sinds kroonprinses Amalia het in de Raad van State had over ‘me beseffen’, is dat blijkbaar gelegaliseerd.
    Het veelvuldig gebruik van Engelse woorden is een voortdurende ergernis van veel lezers/luisteraars. Zojuist las ik weer statement voor verklaring. Vannacht had een presentator op Radio 1 (BNN-Vara) het over blurren in plaats van vervagen.

  • In Antwerpen (spreek uit Aantwaarpen) is een berucht café dat heet In de Zoete Naam Jezus. Hoorde ik op Radio1.be Toch eens ’n keer gaan kijken.

Reageer