Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven

De onveranderlijke mens

at zou mijn vader gezegd hebben van de viruscrisis? Op het eerste gezicht een onzinnige vraag. Hij was van 1877 en hoewel hij tot zijn dood in 1966 aan heel wat veranderingen heeft moeten wennen en die  in zijn werk heeft becommentarieerd, twee wereldoorlogen en de economische crisis van de jaren dertig om maar iets aan te duiden – betwijfel ik of hij deze tijd wel zou hebben ‘aangekund’. Daarbij kijk ik als oude man ook naar mezelf.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

3 Reacties op “De onveranderlijke mens”

  • Hein Stulemeijer:

    “Wat zou mijn vader gezegd hebben….” Henri t’Sas, de éminence grise, de dichter en schrijver die ik me nog goed voor de geest kan halen. Ook jou en je broer kan ik mij goed herinneren. Jullie speelden poppenkast voor de kinderen uit de buurt. Als oud inwoner van het ’t Ginneken (aldaar geboren 1940 en gewoond tot 1965) denk ik dagelijks aan kantoorboekhandel “Corona” die gevestigd was in de Duivelsbruglaan. Ongewild komt deze associatie telkens weer bij mij op.Wij woonden in de Werfstraat, in het eerste huis om de hoek.Over het “aankunnen” zei een zus van mijn vader”, een wijze en sympathieke vrouw, in de jaren tachtig over een gebeurtenis (welke herinner ik mij niet meer) tegen mij “Het is maar goed dat je vader en je oom Piet (zijn broer) dit niet meer mee hoeven te maken. Zij zouden het niet aangekund hebben” Beide broers waren van het superconservatieve stempel uit de periode van het rijke “Roomsche Leven” van voor de oorlog waarin zij waren blijven “hangen”. Ik kwam onlangs bij toeval op deze website terecht en las met plezier je stukje met foto’s over je bezoek aan ’t Ginneken en dacht aan het liedje van Wim Sonneveld “een jongen op de fiets, het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets”. Mij dus wel!
    Hartelijke groet, Hein Stulemeijer.

Reageer