Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2019
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Plagiaat of alleen geïnspireerd door?

Peter Stiekema


Vooropgesteld, ik heb niets met het Eurovisiesongfestival. Ik vind het een soort Gay Parade maar dan voor grotendeels mislukte zangers en zangeressen. Ik heb dan ook niet gekeken en was kennelijk één van de weinigen. De Nederlander Duncan Laurence won met zijn liedje Arcade. Ik moet zeggen, dat liedje heeft wel wat. En Duncan, van wie niemand pakweg een half jaar geleden ooit gehoord had, is een bekende en meteen geliefde Nederlander geworden.  Ze stonden hem met honderden op Schiphol op te wachten. Dat schijnt zo te horen.

 

 

 

Er zijn zelfs recent al jongetjes geboren die de voornaam van de zanger hebben meegekregen. Die zitten daar voor de rest van hun leven aan vast. En je zult maar tot weinig in staat blijken te zijn, dan wordt het al gauw Duncan niks. (Denk hier maar eens even rustig over na.)

Ik hoorde het liedje, dat bij alle bookmakers op nummer 1 stond, pas een paar dagen geleden. Maar toch kwam het me ergens bekend voor.. En inderdaad vond ik een liedje dat er op lijkt, maar dat inmiddels al een paar jaar oud is.

Deze song, (Nervous, of ook wel The OOOOH Song), van Gavin James  heeft wel wat weg van Arcade van Duncan Laurence, maar ik ben geen musicoloog. Was het een inspiratiebron? Of gewoon plagiaat?  Zit ik er helemaal naast? Maar oordeel vooral zelf.

Voorpagina hhBest

2 Reacties op “Plagiaat of alleen geïnspireerd door?”

  • peter stiekema:

    Inmiddels heeft zich al een kransje steden gemeld dat het songfestival volgend jaar wel wil organiseren. Amsterdam, uiteraard zou ik bijna zeggen, Rotterdam, Den Haag, Zwolle, Arnhem, Leeuwarden (leuk klusje voor Buma) en Maastricht.
    Gek eigenlijk. Kort geleden stuurden de gemeenten een brandbrief aan het kabinet. Er was geen geld voor de Jeugdzorg. Maar dat geld is er kennelijk wel voor zo’n onzinevenement dat ongeveer 50 miljoen moet kosten. Veel daarvan zal door de plaatselijke belastingbetalers moeten worden opgebracht, alhoewel Rutte dit weekeinde beloofde dat er geen cent van de staat naar de Eurovisie gaat. Maar Rutte is niet in zijn eerste leugen gestikt. Of zouden de gemeenten zo’n songfestival ook als een vorm van jeugdzorg zien? Dan hebben ze het niet helemaal goed begrepen.

  • Peter heeft helemaal gelijk als hij de gemiddelde deelnemer diskwalificeert. Opvallend vind ik, dat de winnaar op de song is gekozen, alleen maar zichzelf begeleidend op een keyboard. De rimram eromheen, die de meeste anderen kenmerkt, kan me gestolen worden, vooral die ‘fee op een bonestaak’. De kranten vinden dat ze weer eens flink over het onderwerp moeten uitpakken, terwijl alles al zondag is gehoord en gezien. Om snel verder te bladeren en naar de papierbak te brengen.

Reageer