Wie is online
15 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2019
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Europa probeert smokkelsigaretten te traceren

rokenNieuwe Europese wetgeving, die vanaf vandaag van kracht is, moet het mogelijk maken, smokkelsigaretten te traceren. Detailisten moeten voor hun afnames bij de groothandel een code aanvragen, waardoor de overheid zicht krijgt op onder meer de herkomst van de tabakswaren. Sommige tabaksverkopers hadden trouwens de afgelopen weken leveringsproblemen (halflege schappen) omdat fabrikanten door de rijksoverheid op de vingers waren getikt. Die hadden al bijna een jaar niet voldaan aan de ‘verpakkingsvoorschriften’.

Het gaat om afschrikwekkende teksten en plaatjes op de vóór en achterkant van de verpakking – bij sigaren zelfs ook teksten op de zijkant van de doosjes en op de binnenkant van het deksel. Het is overigens allerminst zeker dat rokers zich door deze etikettering laten afschrikken, is uit diverse onderzoeken gebleken.

Een andere maatregel van de rijksoverheid is het voortdurend verhogen van de accijns. Een kleine sigaar in de hogere prijsklasse kost in Nederland inmiddels bijna een euro.

Voorpagina hhBest

Reageer