Wie is online
13 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2019
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

4 mei 1945

4mei45

2 Reacties op “4 mei 1945”

  • Vandaag is het jouw beurt, Guido.
    Hartelijk gefeliciteerd!
    Het doet wel wat met je, zo te zien, jarig zijn op zo’n dag.

  • Ja Rob, dank je wel. Het is eigenlijk een soort historisch eerbewijs aan mijn moeder, die op dezelfde dag jarig was als ondergetekende. Ik ben er op 4 mei 1945 niet bij geweest, want maakte deel uit van een kinderuitzending vanuit het bevrijde zuiden naar Engeland. Die avond zat ik in de leidsterskamer bij juf Kruitwagen in de barak ‘De Driekleur’ in Cottingham aan de cremetaart (nu vinden wij dat heel vies), toen leider Van Eyck uit Eindhoven (van de juwelierszaak) vanuit de barak ‘House of Lords’ (waar ook Hans van Mierlo verbleef) binnenkwam en het nieuws van de capitulatie vertelde. Ik herinner me ook nog dat hij het had over ‘de atoombom’ waarmee de Amerikanen de Japanners een kopje kleiner zouden gaan maken. Hoe hij dat wist, mag Joost weten. Ik kan me natuurlijk ook in het tijdstip vergissen, waarop hij dat vertelde. Het is 74 jaar geleden.

Reageer