Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2018
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Soap rond kerstgroep

kerstgroepen
Aanbiedingen op internet


B

est wel een scope van het ED in de aanloop naar Kerstmis: de kerstgroep uit de jaren vijftig van het Museum voor Religieuze Kunst in  Uden, in bruikleen gegeven aan het Museum Bevrijdende Vleugels in Best, is zoek.

Een verhaal met een tamelijk hoog soapgehalte. Het Udense museum stapt namelijk naar de rechter en de baas van Bevrijdende Vleugels, Mark van Pelt, ‘wil niet reageren’ op vragen van de krant. Zijn Udense collega, Wouter Prins, is gezien het ‘onder de rechter zijn’ huiverig om een foto van Jozef, Maria, kindje en de rest af te geven.

Wel eens aan de mogelijkheid gedacht, dat publicatie – net als bij de beeltenis van verdachten – de opsporing zou kunnen bevorderen? Misschien is het gezelschap wel op internet (Marktplaats, Tweedehands.nl) te bewonderen, zie stukje schermafbeelding.

De weigering van de eerst verantwoordelijke, meneer van Pelt, om zelfs maar zijn droefenis uit te spreken over de vermissing, vind ik trouwens tamelijk arrogant.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Soap rond kerstgroep”

  • Ondernemer Van Pelt heeft nu wel gereageerd op de ‘vermissing’ van de kerstgroep. Hij zegt tegen het Eindhovens Dagblad (bericht in de krant van heden, geparafraseerd): Ik nam in 2007 het museumpark Bevrijdende Vleugels over van oprichter Jan Driessen, maar ik heb niet het hele museum overgenomen. (…) Een kerststal zat er niet bij.

    Er is dus reden om onze opmerking over ‘arrogantie’ bij Van Pelt terug te trekken, al blijft het jammer dat hij tegenover het ED niet direct op de vermissing wilde reageren.

Reageer