Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2018
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Warme buurt

en Geldrops raadslid veroorzaakte in de jaren zestig nogal wat consternatie, toen hij bij de bespreking van een bestemmingsplan vroeg, komt er ook een warme buurt? Inderdaad, enige dubbelzinnigheid kan deze term niet worden ontzegd. (Ja, wie streekverslaggever is geweest, kan net als de reiziger veel verhalen.)

Over buurten gesproken, de Bestse wijk Wilhelminadorp viel dezer dagen de twijfelachtige eer te beurt, te worden aangeduid als volkswijk. Protest, want er kan in deze wijk de afgelopen tijd van alles zijn gebeurd wat zogezegd het daglicht niet kan verdragen, de aanduiding volkswijk heeft een zodanig negatieve bijklank dat ze stigmatiserend zou kunnen werken.

Meer op Manieren –Zie ook: BOA’s Best krijgen hulp — Voorpagina hhBest

Een reactie op “Warme buurt”

  • In een recensie over een uitvoering van de Messiah in Eindhoven noemt de onvolprezen Marjolijn Sengers dit werk ‘enigszins platgezongen’. Mwah… Ik vind dat je dit nooit van het werk van Händel, wellicht een van de grootste barok-componisten, kunt zeggen. Los daarvan: de Messiah vind ik best een goede keuze voor de tijd rond Kerstmis, naast het nooit ontbrekende Weihnachtsoratorium van Bach. Wel past de Messiah duidelijk bij Pasen: ‘Alleluja’. Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat ik dit als koorknaap mee mocht zingen in onze parochiekerk.

Reageer