Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2018
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Doe je je best als fietser, krijg je terechtwijzing

nazareth

Mag een fietser op dit moment het autovrije gedeelte van de Bestse Hoofdstraat (uitrit) verlaten? De hoofdrijbaan, waarop de auto zich bevindt behoort tot een 30 km-zone. Antwoord: ja. Het wegenverkeersreglement zegt over voorrangssituaties: ‘bij gelijktijdige nadering van een kruising’. Niets aan de hand dus. Maar een 73-jarige fietser, die zegt ‘altijd goed op te letten’ werd onlangs in een nagenoeg dezelfde situatie door de politie bestraffend toegesproken. Reed die politieauto wel dertig?


Over de verkeerssituatie in het vernieuwde centrum van Best was ik eigenlijk uitgepraat. In november vorig jaar toonde ik al eens aan dat fietsers in de Hoofdstraat aanhoudend in de knel raken door de manier waarop automobilisten zich hier (te hard rijdend) door de 30 km-zone wringen.
Het hier ontbreken van een oversteekplaats voor voetgangers (bejaarde omwonenden!) is een voortdurende bron van kritiek, maar de gemeentelijke politiek heeft het zeker tot nu toe te druk gehad met de verkiezingen en de vorming van een nieuw college van b en w, om tot effectief handelen te kunnen overgaan.  Intussen is het vakantie.

 

 

 

Aanleiding tot dit stukje is dus een voorval dat ik al globaal onder bovenstaande foto beschreef. Een 73-jarige fietster verliet de uitrit, omdat ze vond dat dat nog makkelijk kon. Dat vond niet een politievrouw, die verderop in de Hoofdstraat naast haar kwam rijden en haar door het geopende portierraampje bestraffend toesprak, om vervolgens, druk druk, door te gassen.

Voorpagina hhBest

2 Reacties op “Doe je je best als fietser, krijg je terechtwijzing”

  • Het gaat hier om zogenaamde ‘shared space’ De overheid en vooral de gewichtig doende, al dan niet ingehuurde ambtenarij, gebruikt deze Engelse term voor gedeelde ruimte. Zoals de politie het graag heeft over ‘cold cases’ voor onopgeloste zaken, gretig geciteerd door de krant waarvan de redacteuren de term ‘dood spoor’ nooit hebben gehoord of geleerd.

    Terug naar het verkeer: In het Friesch Dagblad lees ik over een vergelijkbare verkeerssituatie: ‘En dan ineens is daar het modieuze concept van shared space. Een soort ‘peace, love and music’ uit de jaren zestig van de vorige eeuw, toegepast in het verkeer. Dat allemaal omdat we denken dat mensen er met zijn allen wel uitkomen.’
    Ter plaatse is, evenals in Best op verschillende plekken, een zebrapad uitgegumd. Ondanks soms hevige protesten van omwonenden. Jammer dat je over dit soort zaken in verkiezingsprogramma’s en beleidsakkoorden nooit iets leest. Wel niet te pruimen blabla waarover dan ook eerst nog eens eindeloos wordt gedelibereerd. Politiek, laat vaker het achterste van je tong zien.

Reageer