Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2018
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nieuwe heren, nieuwe stupiditeiten

In de Bredase haven, vlakbij het Spanjaardsgat (waar het beroemde turfschip trouwens niet doorheen voer) ligt een binnenschip dat al bijna een halve eeuw dienst doet als café-bar: Spinola, genoemd naar een Spaanse veldheer uit de 80-jarige oorlog. Wie Breda ‘n beetje kent, al is het maar van het stappen, kent het. Dat horecaschip is door de 72-jarige eigenaar nu verkocht aan twee Helmondse ondernemers, Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel. En wat doen die? Ze herdopen het schip in Bobby’s Boat.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

2 Reacties op “Nieuwe heren, nieuwe stupiditeiten”

  • Het spreekt vanzelf dat ik grote bezwaren heb tegen verandering van de naam ‘De Zwaan’ van het etablissement in Oirschot, dat na een faillissement een nieuwe pachter heeft gekregen. Sterker nog, de naam van deze 400 jaar oude herberg zou als immaterieel erfgoed beschermd moeten zijn. Zie ook: https://www.hhbest.nl/2018/05/19/de-zwaan-blijft-de-zwaan/ en https://www.hhbest.nl/2013/12/16/achterom-kijken-31/

  • Weer zo’n geval, waarin sprake is van overname van een oude horeca-gelegenheid, waarbij de nieuwe eigenaar het al dan niet handhaven van de naam ‘onderwerp van onderzoek’ noemt. Deze keer gaat het om De Fazanterie in het Ulvenhoutse Bos met oude Vlaamse schuur, die mogelijk ‘pannenkoekenhuis’ wordt… Die Fazanterie is al zeer oud, wat ik afleid uit een groepsfoto van de ‘Jachtvereeniging De Wilde Faisanterie’ in het Bredase Stadsarchief, gemaakt in genoemd bos, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van die vereniging.

Reageer