Wie is online
1 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2018
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Twee VVD-informateurs in Best

informateursDe nieuwe gemeenteraad van Best heeft vanavond de VVD-ers Rik Dijkhoff (<- l.) en John Verheijen unaniem aangewezen als informateurs voor de vorming van een college van B en W.

De VVD (de grootste fractie met 6 zetels) begon met pleiten voor een breed gedragen ‘regeerakkoord’ en zoveel mogelijk openbaarheid rond de collegevorming. Deze opvatting werd door alle fracties onderschreven.

Het CDA (3 zetels) verklaarde, zich ‘bescheiden’ te willen opstellen; de beide andere partijen met 3 zetels, Best Open en Jongerenpartij JO, gaven te kennen, in te zijn voor het leveren van een wethouder. Bij de VVD is het min of meer vanzelfsprekend, dat John Verheijen als wethouder terugkeert. Best Open betoogde dat een terugkeer van haar wethouder Mark van Schuppen goed zou zijn ‘voor de continuïteit’. JO wil ook haar jarenlange strijd voor jongerenhuisvesting met een wethouder voortzetten.
Best had in de afgelopen raadsperiode vier wethouders.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Twee VVD-informateurs in Best”

  • Heb van die initiërende vergadering van de nieuwe raad best een goed gevoel over gehouden. De opstelling van de VVD als overwinnaar. Rik Dijkhoff wees de bewering over ‘een ruk naar rechts’ (Facebook-gewauwel?) af. Iedereen stelde zich constructief op, ook wat betreft ‘zo veel mogelijk openheid’. Wil over de praktijk niet bij voorbaat cynisch doen. Mijn gok aangaande het nieuwe college: VVD (Verheijen), CDA (Gondrie, P.) Best Open (Van Schuppen), Jongerenpartij JO (?). Zie ook https://www.hhbest.nl/2018/03/19/wethouder-niet-altijd-gekozen-bestuurder/

Reageer