Wie is online
4 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2018
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mogelijkheden voor coalitie Best

De VVD kan als grootste partij in Best (6 zetels) het initiatief nemen tot besprekingen over de vorming van een college van b en w (‘coalitie’). De gemeenteraad telt 21 zetels, zodat een meerderheid van 11 nodig is om spijkers met koppen te kunnen slaan.

 

 

 

Er zijn momenteel vier wethouders. Voor de hand liggend is, dat eerst wordt gekeken naar de partijen met de meeste zetels na de VVD. Dat zijn in volgorde van grootte (verkregen stemmen) CDA, Best Open en Jongerenpartij JO (elk 3 zetels). Van deze partijen heeft in de zittingsperiode 2014-2018, naast de VVD, één groepering een wethouder, namelijk Best Open. Deze lokale partij heeft dus goede papieren, mede gezien het financiële aspect – keert hij niet terug dan zal er wachtgeld moeten worden betaaald.

Om tot 11 te komen, zouden er nog minstens 2 stemmen bij moeten. Kiest men voor het CDA, dat voor het wethouderschap een ervaren kandidaat heeft? Of toch voor JO, dat na 35 jaar raad, ook wel eens wil meeregeren. Of weer voor D66, dat weliswaar tot 2 zetels is gehalveerd, maar ook in de afgelopen periode een wethouder had? Ook hier zou het financiële aspect kunnen meespelen.

Allemaal vragen, waarbij we eraan herinneren dat het CDA tot nu toe de grootste partij was in Best en bij de vorige formatie bewust buiten spel is gezet.

Kortom, er is van alles mogelijk.

Verkiezingsuitslag Best 2018Analyse kiezersgedrag BestWethouder niet altijd gekozen bestuurderVoorpagina hhBest

Reageer