Wie is online
1 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2017
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Boek Ruggenberg maakt kans op Prijs Jonge Jury

De volgende drie jeugdboeken zijn genomineerd voor de  Prijs van de Jonge Jury 2017:
Haaieneiland – Rob Ruggenberg uit Best (Querido Kinderboeken)
Kapot – Carry Slee (Uitgeverij Moon)
Schuld – Mel Wallis de Vries (De Fontein)
Tijdens de Dag van de Jonge Jury, op woensdag 7 juni in Tivoli Vredenburg te Utrecht, wordt de Prijs van de Jonge Jury feestelijk uitgereikt. Ook de winnaar van de Jonge Jury Debuutprijs wordt hier bekendgemaakt.

Geplaagd door een ernstige ziekte, het afgelopen jaar, is Rob Ruggenberg er toch in geslaagd, zijn nieuwe boek, Piratenzoon, te voltooien. Het verschijnt nog dit jaar.

 

 

 

Rob Ruggenberg schrijft:
Het zoemde al rond, maar nu is het toch voor 99 procent zeker. Mijn nieuwe boek verschijnt in de late herfst of vroege winter. Ik hoop op de Kinderboekweek in oktober, maar ik vrees dat ik dat niet ga halen. De werktitel Morenzoon is verlaten, en gisteren hebben wij (uitgever Querido en ik) definitief gekozen voor een duidelijker en aansprekender titel: Piratenzoon.

Hoofdpersoon Zain groeit op in een harem in Marokko. Hij is de zoon van een Barbarijse zeerover en een Nederlandse slavin. Door een reeks gebeurtenissen komt hij als slaaf terecht op een Spaanse galei, die naar de Nederlanden wordt gestuurd om daar tegen de geuzen en de vloot van prins Maurits te vechten. De thuishaven van de Spaanse galeien is Sluis in Zeeland. De Spanjaarden hebben daar tien galeien liggen, die geroeid worden door vijftienhonderd moorse galeislaven – zoals Zain er een was. Als Zain uit Sluis ontsnapt wordt hij in het Zeeuwse verdronken land opgevangen door een meisje en haar broer.

Dit boek is, net als mijn andere historische avonturenboeken, gebaseerd op tal van ware gebeurtenissen en ooggetuigenverslagen. Deze in ons land volkomen vergeten galeien-oorlog was erger dan welke andere zeeoorlog ook. Piratenzoon laat zien hoe jongeren tijdens zo’n oorlog vermalen kunnen worden tussen legers en religies. Wat dat betreft is het helaas zeer actueel.

Een tipje van de sluier wordt opgelicht op de website die in aanbouw is: www.piratenzoon.nl .

Een tip voor de zomermaanden. Op 12 juli verschijnt De boogschutter van Hirado eenmalig in een supergoedkope uitvoering: voor nog geen zes euro! Je hebt dat boek natuurlijk al in huis, maar dit is een leuk cadeau voor vrienden die met vakantie gaan, of die beloond moeten worden voor een goed rapport of diploma.

Twee jaar geleden was De boogschutter van Hirado trouwens ook genomineerd voor die Prijs van de Jonge Jury. Toen ging Mel Wallis de Vries er op het laatste moment met de prijs vandoor. We zullen zien hoe het dit jaar afloopt.

Meer over Rob Ruggenberg/Haaieneiland op deze site – Voorpagina hhBest

Een reactie op “Boek Ruggenberg maakt kans op Prijs Jonge Jury”

Reageer