Wie is online
18 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kleine persgeschiedenis 2

gelderlander  Aan de hoofdvestiging van het dagblad De Gelderlander hartje Nijmegen bestaat tenminste nog een tastbare herinnering door een gouden belettering van het pand, waarin nu onder meer een kledingzaak is gevestigd. Voor de rest van deze kleine persgeschiedenis kun je – dicht bij huis – nog het beste bij oud-redacteur Sante Brun terecht, die op zijn weblog SanteLOGie regelmatig zijn nostalgische herinneringen prijs geeft. Zie bij voorbeeld zijn vertederend stukje naar aanleiding van het overlijden van zijn collega Jan Koesen.

 

 

 

 

Eerder, in september 2012, leverde ik zelf al mijn aandeel, bij een foto van het pand van het voormalig Zutphens Dagblad (Kleine persgeschiedenis 1)luxor-theater_zutphen Dezer dagen was ik weer in Zutphen, de oude Hanzestad aan de IJssel met misschien wel de meeste, goed bewaarde statige oude panden. Het oog viel deze keer onder meer op de gevel van bioscoop Luxor-Theater, in art nouveau oftewel Jugendstil, die grenst aan het voormalige krantengebouw. (Jammer van al die fietsen). De naam ‘Zutphens Dagblad’ is inmiddels wijlen want zo mocht het nu in het pand gevestigde café van de rechthebbende uitgever niet heten. Dan maar De Courant.

Zie ook: Zutphen verstopt het Blokker/Wibra/H&M-complex

Een reactie op “Kleine persgeschiedenis 2”

Reageer