Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mariken

mariken_van_nimwegen
Aan het begin van de Marikenstraat (zijde Molenpoort) in Nijmegen is op het plaveisel een alleraardigste transparante tekening van Mariken van Nimwegen (ook wel: Nieumeghen) te zien. Als neergekwakte marionet. Symbool voor haar afhankelijkheid – volgens de legende – van Moenen, de duivel? De voorbijganger wordt uitgenodigd, er een foto van te maken en dat heb ik dan maar gedaan. Het is niet het enige portret van Mariken in de stad. In de jaren vijftig maakte Vera van Hasselt een beeld dat ook in het centrum is te vinden. Sante Brun schreef erover bij haar dood in 2014.

Een reactie op “Mariken”

  • Sante:

    Ja, Nijmegen. Hoe vaker ik er niet kom, hoe vaster ik ervan overtuigd raak dat bijvoorbeeld Maastricht weliswaar een mooie stad is, maar een Siberisch boerendorp vergeleken bij ‘de stad der Bataven, de stad aan de Waal’.

    De gevel van De Gelderlander is echt het enige dat over is van de gebouwen waarin ik mijn prilste journalistieke triomfen vierde. Net als mijn ouderlijk huis, mijn lagere school en mijn middelbare school zijn ook de toenmalige gebouwen van De Gelderlander tot en met de laatste steen afgebroken.

Reageer