Wie is online
16 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2014
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Tobben met DAB

Wat DAB is, was mij vagelijk bekend. Je hoort er wel iets over in de STER-reclame: Digital Audio Broadcasting, oftewel internetradio. Zeg dat dan. Ik heb thuis zo’n apparaat van het merk AKAI, waarop de aanduiding DAB overigens ontbreekt.  Onmogelijk ding om te zien, maar het werkt op  ons thuisnetwerk. Af en toe eens ‘n ‘interne fout’ maar die lost-ie dan in enkele minuten zelf op.

Meer op Manieren

2 Reacties op “Tobben met DAB”

  • Beste Guido,

    DAB is NIET hetzelfde als internetradio.
    DAB (of in Nederland: DAB+) is digitale radio wat te ontvangen is via de ether, dus volledig buiten internet om. Eigenlijk de digitale variant van FM. Als uw Akai tuner de aanduiding DAB+ niet heeft dan kan deze dat ook niet ontvangen. Zie eventueel http://www.dabtuners.nl voor meer info.

    Internetradio heeft wel verbinding nodig met uw netwerk thuis en kan aldus inderdaad duizenden stations van over de hele wereld ontvangen.

Reageer