Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2024
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Aldi heeft voortaan AI-stem

e kunstmatige intelligentie (AI) rukt verder op. De supermarktketen Aldi afdeling Nederland heeft tien van haar medewerkers zo ver gekregen dat ze de reclamestem van een acteur, met begulp van AI dus, vervangen: Natuurlijk wel. Bij Tweakers kun je daar het een en ander over lezen. Wat de stemacteur daarvan vindt, wordt in het midden gelaten. ‘t Is natuurlijk voor hem wel werkverlies hè Aldi-personeel?

‘Natuurlijk wel’ is trouwens een typisch Nederlandse slagzin. Sommige snobs willen namelijk niet bij de massawinkel worden gezien (wel bi voorbeeld bij AH). Of ze zichzelf daarmee benadelen laat ik wijslelijk in het midden.

In Belgïe (D’n Aldi) klinkt de reclame heel anders: ‘Altijd slim’. Ook hoor je daar ‘Wat is de knaldi?’ als het gaat over koopjes. Wanneer AI daar z’n intrede doet weet ik niet.

Reageer