Wie is online
7 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2022
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Bij de dood van Christine Perfect-McVie

Peter Stiekema


Zangeres, keybordspeler  en componiste Christine McVie is op 30 november opChristine 79-jarige leeftjid overleden, na een kort ziekbed.  Ze kwam ter wereld als Christine Anne Perfect  in het Engelse Lakedistrict. Ze begon haar loopbaan eind jaren zestig bij de Engelse bluesband Chicken Shack  van bandleider Stan Webb, die overigens nog steeds optreedt.
Die band had een grote, wereldwijde, hit met het nummer I’d rather go blind, gezongen door Perfect op de elpee  ‘OK Ken?’ Die elpee is overigens nog steeds in mijn bezit. Al ruim 50 jaar.

 

 

 

Nadat bandleider Peter Green uit de (toen) bluesband Fleetwood Mac (Need your love so bad, Oh well,)  was gestapt verliet Perfect Chicken Shack en stapte over naar Fleetwood Mac, die destijds van een Engelse bluesband in een Amerikaanse hitfabrikant veranderde. Haar populariteit steeg toen ze  met gitarist John McVie trouwde, een van de oorspronkelijk oprichters, samen met drummer Mick Fleetwood (vandaar Fleetwood Mac) .

Ze studeerde vijf jaar beeldhouwen aan een College in Birmingham  om kunstonderwijs te kunnen geven. Gedurende die tijd kwam ze in aanraking met de Engelse blues-scene. Ze werd eerst lid  van Chicken Shack, dat in 1968 een hit had met de bluesklassieker I’d rather go blind, dat door haar gezongen werdt. Ze leerde haar toekomstige echtgenoot John McVie kennen en stapte over naar een geheel vernieuwd Fleetwood Mack, nadat mede-oprichter Peter Green de band verlaten had en daarmee ook het muziekwereldje.

Christine heeft in veel muzikantenlevens een rol gespeeld. De eerste die een verhouding met haar heeft gehad, was John Mayall (van de befaamde Bluesbreakers) die hun tumultueuze relatie met haar in diverse songs, zoals Leaping Christine, liet terugkomen. Ook trouwde ze met John McVie. Daarnaast begon ze een relatie met de manager van de lichtshow van de band dat het nummer You make Loving Fun opleverde op de elpee Rumours (wie heeft die niet in zijn platenkast?). Later had ze een verhouding met Beach Boy Dennis Wilson, tot aan zijn verdrinkingsdood begin jaren tachtig. Op muzikaal gebied deed ze een tijdlang niets meer, nadat ze in 1990 had besloten Fleetwood Mac de rug toe te keren, wegens haar vliegangst. In 2004 bracht McVie nog een soloalbum uit, In the Meantime  en in 2006 ontving ze een hoge onderscheiding van de British Academy of Composers and Songwriters. In deze periode leefde ze teruggetrokken in haar landhuis in het graafschap Kent. Nadat ze met behulp van een psychiater haar vliegangst had overwonnen, voerde ze in september 2013 met Fleetwood Mac tweemaal “Don’t Stop” in Londen op.

Vanaf 2014 speelde Christine, tot grote verrassing van vele fans en de bandleden, weer mee met Fleetwood Mac. Ze begon met de Amerikaanse tournee “On with the Show” en later vervolgde ze deze in Europa.

Ook voor haar geldt: Old rockstars never die, they just fade away.

Voorpagina hhBest

Reageer