Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2022
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Langs de oude haven

stille_omgang

Naast Amsterdam kent ook Breda zijn Stille Omgang. Deze foto maakte ik in de jaren vijftig. De reden van plaatsing is niet de processie, waarover op Wikipedia van alles valt te lezen, maar de oude haven in de binnenstad. Die was tot in de jaren zestig van de vorige eeuw een ware plaag, vooral voor de omwonenden, want ze stonk als de hel. Na felle discussies in onder meer het toenmalige Dagblad De Stem, werd de haven gedempt om plaats te maken voor een ondergrondse parkeergarage. Jaren later kwam men daarop terug en werd de haven weer ‘open gegraven’. Geheel in de sfeer van deze tijd, zijn op de kades vele terrassen gevestigd. De haven wordt gevoed door het steeds schonere water van de rivier De Mark. Breda staat niet alleen in zijn herwaardering van open water. In Eindhoven zijn vergevorderde plannen voor het weer bovengronds maken van het riviertje De Gender in het centrum.

Een reactie op “Langs de oude haven”

Reageer