Wie is online
8 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2022
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bijles in oorlogsgeschiedenis

ww2Bij die bedreiging van (inmiddels weer) minister Sigrid Kaag, riep iemand (de eigenlijke dader?) NSB weg ermee! Duidelijk iemand die niets weet van geschiedenis. Maarten van Rossem zou zeggen: ‘kijk op z’n minst even op Wikipedia’  Ik kan daaraan toevoegen: of bij voorbeeld naar de docuserie WW2 op Netflix.

 

 

 

De Netflix-serie bevat de essentiële dingen uit het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Zoals de Blitzkrieg van 1940, de Battle of Britain, operatie Barbarossa (het echec van Hitler in Rusland in 1941 die voor hem de definitieve nederlaag inluidde), uiteraard D-Day en het Ardennenoffensief (de oude Duitse truc die niet werkte). En niet te vergeten, het geallieerden-bombardement op Dresden, plus vuurstorm, waarbij 25.000 burger slachtoffers vielen, een getal waarachter propagandaminister Goebbels gemakshalve een nulletje plaatste.  Fakenews is van alle tijden. Maar ook de oorlog na Pearl Harbor in de Pacific, uitmondend in de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.

Alles helder becommentarieerd door Amerikaanse, Britse en Duitse wetenschappers. Netflix geurt nogal met het feit dat veel van de historische beelden niet alleen gerestaureerd maar ook colorized zijn. Enfin, voor de liefhebbers. Er zijn trouwens ook best wel schokkende opnamen bij, zoals die bij het aanschouwen van wat de geallieerden aantroffen bij de bevrijding van het concentratiekamp Buchenwald. Generaal Patton moest er letterlijk van kotsen.

Voorpagina hhBest

Reageer