Wie is online
66 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2020
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Klapstoeltjes en een ketel heet theewater

peter van den Besselaar toonde gisteren op zijn fotoblog TilburgDailyPhoto enkele zo te zien splinternieuwe ijzeren klapstoeltjes en mijmerde daarbij over ‘een heerlijke Franse sfeer’. Het maakte bij mij weer eens wat jeugdherinneringen los.

Die klapstoelen fungeren tegenwoordig hoogstens als roestig decoratief element, bij voorbeeld in een stedelijk voortuintje. Er valt alleen rechtop, niet bepaald comfortabel op te zitten. Nieuw kosten ze trouwens gauw 70 euro, zag ik op internet.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

2 Reacties op “Klapstoeltjes en een ketel heet theewater”

  • Een mooi droog stukje van Guido, dat meteen ook een beeld oproept. Het was 1948, en we waren in Berg en Dal. Bij hotel Hamer was een speeltuin waar we, inderdaad in augustus, naartoe gingen. Tegenover Hamer was toen het Groot Hotel Berg & Dal, tegenwoordig een verpleegkliniek, denk ik. Hamer is nog erger: een zorgvilla.

    Maar toen, ja toen was het een uitspanning. Ik schommelde, zoals later Conny Froboess zou zingen, tot het kotsen me nader stond dan het lachen, mede door de limonade en het ijs. Ook moest ik plassen en zag in de toiletruimte iet aparts: aan de wastafel zat een glazen bol die je kon kantelen, en waar brillantine uit kwam. Dacht ik. Het was natuurlijk gewoon vloeibare zeep. Even later wandelde ik naar buiten met een enorme schuimkuif op mijn kop.

Reageer