Wie is online
5 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2020
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Afvalsoap

Jan van Beerendonk


ie kan mij vertellen wat de gemeente voor heeft met de stickeractie op de afvalbakken afgelopen week. Eerst krijgen we een brief met daarin 2 x 2 stickers die volgens instructie op de achterkant van de afvalcontainers moet worden geplakt. Vervolgens komt een ambtenaar kijken of je die stickers er wel hebt opgeplakt om dan er nog een sticker op te plakken. Waarom niet meteen twee stickers meegestuurd met het verzoek om er een achterop te plakken en de andere op het deksel.

 

 

 

Denkt de gemeenteambtenaar dat de Bestse burger te dom is om dat te doen? Of zoekt die ambtenaar gewoon werk omdat anders misschien iemand op het idee komt dat zijn functie niet meer nodig is. Of is het om veilig te stellen dat alle stickers op de juiste plaats komen zodat straks middels een barcode de containers gewogen kunnen worden en per kilo betaald moet worden.

Waarom daar geheimzinnig over doen? Dat het solidariteitsbeginsel, waarbij iedereen evenveel betaalt ongeacht de hoeveelheid afval, in de Bestse politiek niet meer speelt, wisten we al. Dat zagen we al bij de aanleg van glasvezel waarbij het buitengebied gemakshalve maar buiten beschouwing bleef. Overigens zal dat principe toch gehandhaafd moeten blijven bij da afvalinzameling bij meergezinswoningen. Waarom dan niet voor heel Best?

Het ziet er naar uit dat de afvalsoap in de gemeente Best nog lang niet ten einde is.

Voorpagina hhBest

Reageer