Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2019
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Verkleurde foto’s ‘automatisch’ restaureren

bhicHet Brabants Historisch Informatie Centrum (https://twitter.com/bhicarchief) plaatste op Twitter een foto (links) met de tekst ‘Retweet als jouw foto’s uit de jaren zeventig óók deze kleuren hebben…’. Dat liet ik niet op me zitten, in die zin dat ik de verkleurde foto door het bewerkingsprogramma Photoshop Elements haalde. Dat heeft gereedschappen, waarmee je de verkleuring ‘automatisch’ kunt opheffen (resultaat rechts). Het programma is niet gratis, maar z’n geld meer dan waard zoals je ziet.

Voorpagina hhBest

3 Reacties op “Verkleurde foto’s ‘automatisch’ restaureren”

  • BHIC:

    Wauw Guido, die jaren zeventig uitstraling is meteen helemaal weg. Bedankt voor deze demonstratie.

  • Sante Brun:

    Dat doe ik al een jaar of vijftien, sinds ik Photoshop Elements 4 kocht en nog altijd gebruik. Perfect instrumentje.

    • Dan snap ik niet, dat je nooit gebruik maakt van de mogelijkheid tot opslaan van foto’s ‘for web’. Zonder merkbaar kwaliteitsverlies. Aanzienlijke reductie van de bestandsomvang, wat leidt tot lagere belasting van het internet, sneller laden van de foto’s die verder niet onrechtmatig kunnen worden gebruikt, behalve op het web natuurlijk.Trouwens, versie 4? Die van mij is al minstens drie jaar oud en draagt het nummer 15.

Reageer