Wie is online
17 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2017
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Hij las dit jaar 62 boeken, maar top tien? Onzin!

ante Brun is begonnen met de jaarlijkse herlezing van De Avonden van Gerard Reve en stelt vast dat hij in 2017 62 boeken las. ‘Ik ga geen top 10 maken, daar ben ik van genezen toen ik besefte dat het opstellen van dat soort lijstjes dom is en bovendien nergens op slaat.’

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

3 Reacties op “Hij las dit jaar 62 boeken, maar top tien? Onzin!”

 • Je kunt natuurlijk ook de film tot je nemen. Het boek is beter.

  https://www.youtube.com/watch?v=CbJVjNGUtmk

  Ook leuk: Van Kooten en De Bie als Revianen

  Gerard Reve die de avonden voorleest, film duurt iets langer dan 9 uur, maar voor een saaie oudejaarsavond met wijn van rode bessen????
  Interesse? Laat het me weten.

  • Nou… ik heb het voor een deel al eens op de radio gehoord. De sonore stem van Oom Gerard hoor ik zelfs zonder dat er een elektrisch apparaat aan te pas kompt… De scène met de vruchtenwijn heb ik, mutatis mutandis, wel eens meegemaakt met de schoonmoeder van een van mijn kinderen. Die had, met het oog op mijn bezoek, attenterwijze Italiaanse wijn aan geschaft. Het bleek inderdaad een Italiaanse fles, met Italiaanse inhoud: zeer smakelijke azijn.

  • Er is terecht forse kritiek op deze ‘YouTube-versie’.

Reageer