Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->


Instagram

Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
oktober 2017
Z M D W D V Z
« sep   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Wachtend op restauratie

begijnhof_dendermonde

Wie in Dendermonde de richtingbordjes naar het Begijnhof volgt, wacht een teleurstelling. Zeker als je bekend bent met de in goede staat verkerende begijnhoven van bij voorbeeld Kortrijk, Diest, Hoogstraten en Breda. Het Dendermondse hof ziet er namelijk vervallen en onderkomen uit. Kijk je op internet, dan blijkt een vzw (vereniging zonder winstoogmerk) al dertig jaar pogingen in het werk te stellen, om het Begijnhof te restaureren.

 

 

 

 

‘Na onderzoek,’ aldus het bestuur, ‘bleek slechts één formule in deze mogelijkheid te voorzien: een formule van erfpacht voor 99 jaar, toe te  wijzen aan particulieren.  Die brengen de financiële middelen in en het begijnhofbestuur, dat eigenaar blijft, zorgt voor een op maat van de erfpachter gesneden restauratie.’ Maar echt opschieten doet dat blijkbaar niet.

Voorpagina hhBest

Reageer