Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2017
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

De vrouwelijkheid is het slachtoffer

n de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw voelde ik me een pionier: als een van de eerste in Nederland schreef ik over abortus, euthanasie, en… genderneutraliteit.

Het was de tijd van Dolle Mina, Baas in Eigen Buik, van Man Vrouw Maatschappij, van de opkomst van het gebruik van de anticonceptiepil en de bijbehorende seksuele bevrijding ten bate van alle mogelijke geslachten. Dat wil zeggen: destijds dachten we dat er maar twee geslachten waren, maar de voortgang van de wetenschap heeft ons sindsdien de ogen geopend voor het feit dat er misschien wel vijf geslachten zijn, en misschien nog veel sterker: helemaal géén geslachten.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

Een reactie op “De vrouwelijkheid is het slachtoffer”

  • peter stiekema:

    ‘Komt een vrouw bij de dokter…”. Dat wordt binnenkort vervangen door ‘Komt een mens bij de dokter..’ Meteen is de grap al een stuk minder leuk.

Reageer