Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2017
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Economie groeit, krijgen we nu weer wat rente?

en kleine spaarder, zo mag ik me wel noemen. De afgelopen jaren flink afgelost op de hypotheek. Wat achter de hand gehouden voor onverwachte dingen en zo. Maar mag ik daar. ocherm, onderhand weer eens wat rente op krijgen?

 

 

 

rentesEr is voor NL een economische groei verwacht van maar liefst 3,3%. Ik lees ergens dat Rutte daarover per SMS een lange neus gemaakt heeft richting Duitsland. De snorkende tweets over zijn ambities voor de komende 3 1/2 jaar werden trouwens afgestraft  met een hartgrondig ‘pleur op!’

In Frankfurt AM is de Europese Centrale Bank gevestigd, die wat de lage rente betreft de touwtjes in handen heeft. Al jaren zegt de ECB-president, ‘de economie te willen bevorderen’ door die rente richting 0 te drukken. Je mag nog blij zijn, dat je voor het bewaren van je spaarcenten niets hoeft te betalen. De Nederlandse economie mag dan qua groei voorop lopen in Europa, maar het zijn steeds dezelfden die daarvan profiteren. Jan met de Pet en z’n buurman Modaal hebben het nakijken.

Bovenstaande tabel stuurde dezer dagen de SNS-bank rond. Voor de goede orde, mijn rente daar zakt komende woensdag naar 0,30%.

Voor geïnteresseerden: Ontwikkelingen hypotheekmarkt   Stand per 22.08.17, pdf-bestand.

Voorpagina hhBest

Reageer