Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2017
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Omstreden geitenstal Bavel

Nieuwsuur besteedde op 29 juni ook aandacht aan de Q-koorts en het Bavelse protest tegen de vestiging van een megastal in de buurt.

 

 

 

 

 

Het aantal geiten is in een jaar tijd met 31,5 duizend (6 procent) gegroeid tot ruim 531 duizend dieren op 1 april 2017. De groei was met 27 procent het sterkst bij de jonge melkgeiten (jonger dan één jaar). Er zijn nu 34 procent meer geiten dan bij de landbouwtelling van vijf jaar geleden. Bron: CBS

Zie ook o.m. Angst voor Q-koorts —  Luid protest bij gemeente BredaVoorpagina hhBest

3 Reacties op “Omstreden geitenstal Bavel”

  • Voergroep Zuid, de voormalige werkgever van agrariër Hans Hazenberg die een mega-geitenstal in Bavel wil beginnen, zegt zich op geen enkele manier in de discussie rond de komst van deze stal te willen mengen. Directeur Wim Maaskant: ,,Wij hebben de heer Hazenberg ontslagen en over de redenen daarvoor heb ik begin dit jaar een brief aan onze relaties geschreven. Die brief is helaas in de publiciteit gekomen. Maar laat duidelijk zijn dat wij geen partij zijn in de kwestie Bavel.”
    (BN-DeStem)

  • Brabant wil tot 2020 geen nieuwe geitenhouderijen. Een meerderheid in de Staten vindt de gezondheidsrisico’s te groot. Uit recent onderzoek van het RIVM blijkt dat mensen die in een straal van twee kilometer rond een geitenhouderij wonen een verhoogde kans op longontsteking hebben. De Staten willen nu een extra onderzoek. Het Statenbesluit kan gevolgen hebben voor de komst van een megageitenstal naar Bavel. Daar zijn omwonenden tegen. Aldus BN-DeStem vandaag.

Reageer