Wie is online
6 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
juni 2017
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

‘Eten’ in het concentratiekamp

eten

De Vughtse topkok John Kocken met zijn versie van de Philiprak van Kamp Vught. Dezelfde ingrediënten als in 1943, maar net even anders bereid en opgediend… Foto © Jan van de Ven

Jan van de Ven


Het menu van de dag in Kamp Vught anno 1943: ’s morgens alleen surrogaatkoffie, tussen de middag koolsoep die net zo dun was als de nepkoffie van ’s morgens en aan het eind van de dag een stuk slecht brood ter grootte van een vuist. er was weinig keuze: eten wat de pot schaft.

Zo ging dat met eten in oorlogstijd in een SS-concentratiekamp.

Over eten in oorlogstijd is een tentoonstelling te zien bij Nationaal Monument Kamp Vught.

Meer op beeldenstormer.nlVoorpagina hhBest

Reageer