Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2017
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

De oude bard flikt het nog

OAndrea-Camilleriver Andrea Camilleri -> heb ik een poosje geleden een stuk geschreven, waarin ik de verwachting uitsprak dat de destijds al negentigjarige schrijver het bijltje erbij had neergegooid, toen zijn politiecommissaris Salvo Montalbano aan het eind van zijn tweeëntwintigste ‘avontuur’ ontslag nam. Dat was iets te voorbarig, want anderhalf jaar later was Montalbano weer gewoon aan het werk en begon het drieëntwintigste avontuur, als gebruikelijk met een commissaris die ’s morgens wakker wordt uit een gruwelijke droom, of gewoon door een telefoontje van de half-achterlijke, half-gehaaide portier van het politiebureau in Vigata, Catarella.

Meer op SanteLOGie — Boeken van Camilleri zijn in het Nederlands vertaald – Voorpagina hhBest

Een reactie op “De oude bard flikt het nog”

  • Wat Camilleri aan het eind van zijn leven overkomt, gebeurde mijn vader aan het begin van zijn schrijversloopbaan, als gevolg van een oogziekte. (Hij moest daarom zelfs ’n tijdje in een totaal verduisterde kamer verblijven.) Ook later heeft hij mijn moeder wel teksten gedicteerd. Wondertje: tot zijn dood las hij vervolgens zonder bril. Over mijn oudste broer ging het verhaal dat hij dat dicteren naspeelde met een zus. Heen en weer lopend: ‘Schrijf op! De man kwam aan de elektriciteit en kreeg een opdonder.’

Reageer