Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2017
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Zestig jaar rijbevoegdheid

Sinds 29 mei 2007 heb ik een vauxhallbromfietsrijbewijs. Sinds 3 juli 1987 heb ik rijbewijs B. Sinds die datum mag ik ook met een aanhangwagen rijden. En sinds vorige week, 24 april 2017, ben ik bevoegd tot het besturen van een tractor.

Dat me dat op mijn oude dag mag overkomen. En het is waar, want het staat allemaal vermeld op de achterkant van het nieuwe rijbewijs dat ik vanmorgen ten gemeentehuize in ontvangst mocht nemen. Ik kan ermee vooruit tot 2022, staat er ook nog op.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest – Zie ook: Nooit op ‘t laatste moment gassen

Een reactie op “Zestig jaar rijbevoegdheid”

  • Mijn eerste rijbewijs dateert van 1954 of ’55. Twee keer op geweest. Zwak punt was het en file parkeren. Te zenuwachtig. Trillende voet. Rij-instructeur zei tegen examinator bij tweede poging: ‘Deze man zal geen brokken maken.’ Geslaagd! Lessen waren op zaterdagmiddag, waarbij de Ginnekenstraat in Breda tussen het winkelend publiek door moest worden gepasseerd. De lesauto was een Ford V8 cabriolet met rood-lederen banken, doorgaans geparkeerd op de Ginnekenmarkt (waar de instructeur woonde) ongeveer tegen de vierkante stoep, in het hart waarvan de dorppomp uit de 18e eeuw stond. De man hanteerde toen al het principe van wat nu ‘het nieuwe rijden’ wordt genoemd. D.w.z. gas loslaten bij afslaan om achter doorgaande fietser te blijven. Nooit op ’t laatst gassen. Denk er nog vaak aan en pas het uiteraard ook toe. Mijn remblokken gaan veel langer dan ‘normaal’ mee.
    Mijn eerste poging, een auto te huren was in 1955 tijdens een weekeinde in Hoorn. Geweigerd. Te jong en onervaren geacht!

Reageer