Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2017
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

De klas puilt uit…

klasvol

Joop vanDijk (rechts) vertelt van onderduikers en Wehrmachtofficieren in de Nutsschool aan de Van der Does de Willeboissingel in Den Bosch. Foto © Jan van de Ven


Of het waar is dat twee Joodse gezinnen zaten ondergedoken in de kruipruimte van de Nutsschool terwijl op de eerste verdieping de Ortskommandantur van de Wehrmacht zat? Het verhaal is een keer opgedoken, bewijzen zijn nooit gevonden, aan herinneringen is nooit een bevestiging ontsproten, maar er zijn ook geen verhalen verteld die het ontkennen.

Joop van Dijk, oud-directeur van wat nu de L.W. Beekmanschool is, legt in een overvol klaslokaal uit dat hij het verhaal blijft vertellen tijdens de twee jaarlijkse ‘Open Joodse Huizen’. Het laat namelijk zien dat er mensen waren die medemensen wilden redden. het is een voorbeeld. En elders gebeurde het zeker.

Meer op beeldenstormer.nl

Reageer