Wie is online
15 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2016
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Je territorium, daar gaat het om

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Een mooie slagzin van de Bond Zonder Naam, die op initiatief van een destijds beroemde pater, Henri de Greeve werd opgericht. Nooit van gehoord, zeker? Ik heb er ook lang niet meer aan gedacht, mede omdat ik het katholicisme wel in de gaten wilde houden maar er niets meer van wilde weten. De BZN bestaat trouwens niet echt meer, is nu onderdeel van Cordaid, later zoek ik wel eens op wat dat voor organisatie is.
Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

Een reactie op “Je territorium, daar gaat het om”

  • Die Henri de Greeve was de meest beluisterde pater op de zaterdagavond van de KRO. Ik herinner me de BZN-spreuk (ze verschenen maandelijks en hingen in de r.-k. huiskamers) Roddelen is een rattenplaag. Vast op zaterdagavond, na het anp-nieuws van 8 uur op de radio: 1. De gewone man zegt er het zijne van 2. Henri de Greeve, 3. Negen heit de clock (amusement), 4. Wij luiden de zondag in (Gregoriaans gezang) onder leiding van de Benedictijn pater Brockbernd. Bewaar dit. Het is rooms geestelijk erfgoed. 🙂

Reageer