Wie is online
19 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2016
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

In de olie en onder zeil

Jan van de Ven


Een week geleden had-ie nog niet zo veel te doen, de oliebollenbakker op de Zwaanse Brug in Boxtel. In een half uur tijd één klant – en dat was nog iemand die alleen een praatje kwam maken. Ik stond er bij en ik keek er naar en ik schoot mijn plaatje.
Ik hoop voor de beste man dat het deze laatste dagen van het jaar drukker is en dat hij straks genoeg nering heeft om er wat tering naar te kunnen zetten.
Hij moet er nog tegenaan, de oliebollenbakker. tot vijf uur open op de laatste dag van het jaar. en vraag vooral naar de bestellijst (of zou het daar inmiddels al te laat voor zijn?). Een plastic tasje kost € 0,01 (dat zal je de kop dus niet kosten). En de andere prijzen? Dertien krentenbollen voor een tientje. Daar zit dus nog een beetje zoetigheid in. Maar die oliebollen, dat zijn vette bollen zonder krenten. m’n maag draait al om.
Verder puddingbollen, kersenbollen, rum-rozijnenbollen, appelbollen, nutellabollen… daar moet je weer heel veel rondjes voor lopen in het nieuwe jaar.
Maar gelukkig is het allemaal wetenschappelijk verantwoord hier. kijk maar: een van de objecten in de uitstalling is een heus certificaat van de bakkersuniversiteit…

Beeldenstormer.nl — Voorpagina hhBest

Reageer