Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2016
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Voor Studio Sport bestaat Kruijswijk nauwelijks

Door Peter Stiekema

e Giro d’Italia bevindt zich in zijn eindfase. In de roze trui een trotse, ijzersterke Steven Kruijswijk, geboren Nuenenaar, nu inwoner van Den Bosch. Vandaag, dinsdag, een lastige rit door zwaar middelgebergte. Uitermate spannend. Ik heb geen nagels meer over. Op de eerste col kreeg Kruijswijk aanval op aanval te verwerken. Op 75 kilometer voor de finish zat hij al zonder ploeggenoten, maar uiteindelijk slaagde hij er toch in de etappe, waarin hij als tweede finishte, naar zijn hand te zetten.
Je zou verwachten dat Studio Sport in ieder geval het laatste uur van de etappe live zou uitzenden. Ze hebben er immers toch twee. niet bijster goede, verslaggevers naartoe gestuurd. Het vroegere Sport in Beeld had immers de hele dag uitzending. Niets van dat alles.

 

 

Urenlange tennisreportages van nietszeggende partijen zonder Nederlanders van betekenis, nota bene in de eerste ronde van Roland Garros.  En aan het slot van de uitzending voor het nieuws van 18 uur een samenvattinkje van amper een kwartiertje, bijeen geleuterd door een verslaggever in Hilversum. Steven Kruijswijk heeft nu drie minuten voorsprong op nummer twee en lijkt op weg naar de eindoverwinning in deze superspannende Giro. Als eerste Nederlander ooit. Ondanks Studio Sport. Over foute keuzes en journalistieke missers gesproken.

Gelukkig hebben we de Belg nog, met deskundig commentaar van onder anderen oud-renner José de Cauwer, ooit de rechterhand van Hennie Kuiper. En desnoods Eurosport, waar Michael Boogerd de medecommentator is. Alleen jammer van al die reclames. Ben benieuwd of Studio Sport zijn leven betert. Ik vrees van niet.

2 Reacties op “Voor Studio Sport bestaat Kruijswijk nauwelijks”

  • Vanaf vrijdag wordt het echt spannend. Dan trekt het peloton weer het hooggebergte in. ’s Middags vanaf 15.30 uur zijn er livebeelden vanuit Italië, met presentatie van Dione de Graaff en commentaar van Joris van den Berg en Maarten Ducrot. Op NPO Radio 1 is zaterdagmiddag een speciale uitzending met flitsen van de laatste bergetappe.

    Daarnaast volgt NOS.nl de Giro dagelijks op de voet via een liveblog.

    Bron: http://nos.nl/artikel/2107006-het-giro-weekeinde-bij-de-nos.html

    • peter stiekema:

      Ik begrijp dat de NOS de rechten voor doordeweekse uitzending niet had gekocht. Of zoiets. Waarom ook? De op één na belangrijkste etappewedstrijd van het jaar. En moeten we ons nu verheugen op de presentatie door de leuterende breedbekkikker Dione? Gelukkig hebben we de VRT nog.

Reageer