Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2016
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Brains Award: soms heruitvinding wiel?

BierpulHet is Dutch Technology Week. En woensdag wordt bekend, wie de Brains Award 2016 heeft gewonnen. Precies op tijd is nummer 7 van E52 (‘Nieuws voor innovatief Eindhoveen’) verschenen met de  ideeën van twintig genomineerden uit de studentenkringen van Fontys, TU/e, Summa College, Sint Lucas en Design Academy. Er zijn trouwens zes prijzen. Finalist nummer 3 (bedenker niet vermeld, willekeurige volgorde?) lanceerde de Festitray: ‘een dranktray met een deksel, te gebruiken in ruimtes waar het erg druk is, zoals op festivals’. Bijgaand plaatje –> doet in dit verband denken aan de heruitvinding van het wiel.  😉

 

 

 

Zonder de intentie, enige invloed te willen uitoefenen, constateren we dat er uitvindingen in E52 zijn vermeld, die er wat ‘belangwekkender’ uitzien. Zoals de Creatine Biosensor, ontwikkeld door (wel vermeld) TU Eindhoven SensUs Team. ‘Dit simpele handheld-apparaat stelt de hoeveelheid creatine in een bloeddruppel vast en is daarmee een snelle, goedkope en betrouwbare detectie om de nierstatus van nierpatiënten vast te stellen,’ aldus E52.

Nog wat nominaties:

Persbak: mechanisch systeem, bevestigd aan de afvalbak om afval te pletten (persen) waardoor deze minder snel hoeft te worden geleegd.
Dit spreekt weer het feestvolk aan: Festikoker. Handig om consumptiemuntjes te bewaren tijdens festivals. Scheelt ook ook veel tijd bij de verkooppunten van de muntjes.

Help! Smart Emergency Lighting. Systeem dat is gekoppeld aan de locatievoorziening van de smartphone en in noodsituaties de gebruiker de directe route wijst naar de nooduitgang.

Afwas wordt een letterlijk koud kunstje met de Wave: instrument dat werkt met ultrasone golven; water hoeft niet eens warm te zijn.

Ook aan demente ouderen is gedacht: Beweegitem, een antieke grammofoon met hoorn (denk aan His masters voice) die de beweging stimuleert.

En bij nummer 11 staat een lachende bedenkster met haar Active Pressure Stocking: een steunkous met een ingeweven sensorsysteem, waarmee je de druk van de kous kunt regelen.

We mogen aannemen dat de jury er inmiddels uit is; ze moet er ‘n hele klus aan hebben gehad.

E52.nl

Reageer